Brug det hele - undgå madspild

Vil du gerne have mere ud af dine grøntsager? Læs med og lær hvordan du kan bruge den sidste porretop og få nogle værktøjer til at undgå madspild. 

Der går rigtig meget mad til spilde, fordi mange ikke ved hvordan man bedst udnytter grøntsagernes fulde potentiale. Bliv klogere på hvordan du kan undgå madspild og få meget mere ud af dine grøntsager.

På indkøb

  • Lav en madplan
  • Tjek hvad du har i forvejen. Du kan bruge sæson.dk til at søge på frugt og grønt og finde opskrifter med specifikke ingredienser.  
  • Tjek hvad du skal købe ind
  • Lav til sidst en indkøbsliste og hold dig til den når du køber ind

I madlavningen

Undersøg hvordan du kan tilberede råvarer som du har til overs. Fx kan du bruge stokken fra din broccoli i wokretter eller rive den og bruge den i bagværk. Du kan også bruge toppene fra porre, løg og fennikel. se mere om at bruge grønt i bagværk

Opbevar maden rigtigt så den ikke bliver for gammel før tid. Læs mere om opbevaring.

Hvis du har mad til overs så frys det ned i portioner, så du kan bruge det en anden dag.
Bag dit eget brød og tilføj rester af grøntsager i bagværk, omeletter eller pandekager. Læs mere om at give dine retter et grønt tvist.

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg
/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg