Hey, det skal nok gå

Timm Vladimir tager det afslappet, at hans seksårige søn mest spiser grøntsager i stænger. Til gengæld elsker drengen kogebøger til godnathistorie

”Det er ren hygge. Først vælger vi en kogebog. Så finder Cassius en opskrift med flotte billeder, og så starter jeg med ingredienslisten.”
Timm ved ikke, hvorfor hans søn er så glad for at få kogebøger læst højt som godnathistorie. For til dagligt ryger grøntsager mest ned i rå stænger, og drengen er tilbageholdende med at smage nyt. Det tager Timm Vladimir roligt, selv om det ikke altid har været sådan.
”Jeg har en stor passion for mad. Min agenda er, at min søn ikke skal være kræsen. Før havde vi det sådan hey, du skal spise din mad, og du spiser, hvad du får. Men når man har gjort det i 100 år, uden det rigtig lykkes, må man prøve noget andet.”

Madglæde smitter
I dag lægger forældrene vægt på, at aftensmåltidet er en hyggestund, hvor familien samles, og paraderne er nede. De taler om dagen, der er gået, om maden og grøntsagerne. Timm kan for eksempel sige: ”Hold op, hvor er de løg på panden søde som karamel.”
Nogle gange vil Cassius smage, andre gange ikke. Sker det, jubler forældrene indeni. Med de lader som ingenting.
”Madglæde skal komme naturligt. Jeg tror, at engagementet vil smitte med tiden. Når dagen kommer, hvor Cassius har lyst til at spise mere varieret ligesom os, kender han alle grøntsagerne og ved, at de ikke er farlige. Min skræk er, som når jeg står nede i supermarkedet og den unge, som står ved kassen, ikke aner, hvad en fennikel er.”

Vind Små retter stor smag!
Timm Vladimirs nye kogebog er et forrygende tag-selv-bord af små retter med masser af smag. Vi trækker lod om tre bøger.

Deltag i konkurrencen her 

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg
/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg