Opbevaring af frugt og grønt

Ved du hvilke frugter og grøntsager, der skal opbevares i køleskabet og hvad der opbevares bedst på køkkenbordet? Det kan være svært at finde hoved og hale i, men frygt ikke - hjælpen er nær! 

I køleskab

  • Generelt alle grøntsager, dog ikke kartofler
  • Skårne krydderurter, dog ikke basilikum.
  • Bær og frugt, dog ikke meget hårde og umodne frugter som blommer, fersken, nektariner, pærer, avokado og tomater. De skal først modne og så kan de evt. lægges på køl.

Opbevar frugt og grønt i emballagen eller klargjort i en plasticpose. Fold posen så den ikke bliver for tæt.
Placér grønsager samt frugt og bær hver for sig i køleskabet i grønsags-skuffen og på de nederste hylder.

Det kan være en fordel ar tage frugter som æbler og pærer ud af køleskabet lidt før de skal spises, men det forlænger holdbarheden at opbevare dem på køl. 

Mørkt og køligt

  • Kartofler og holdbare løg.
  • Generelt er det bedst at opbevare løg i køleskab især løg med top, salatløg og løg sidst på sæsonen.

På køkkenbordet

  • Tomater og krydderurter i potte.
  • Hårde og umodne frugter som først skal modne.

Tip
Æbler, pærer, tomater, blommer, nektarin, fersken, abrikos, netmelon, honningmelon, banan og avokado producerer luftarten ethylen. Hold dem derfor væk fra grønsagerne, da ethylen nedsætter holdbarheden.

Du kan læse mere om opbevaring og tilberedning af hver enkelt grøntsag eller frugt på vores Frugt & Grønt sektion

 

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg
/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg