Mandag

Torskerognsalat

Ingredienser

15 min - 4 personer


1 dåse torskerogn 200 g
2 spsk. creme fraiche
2 spsk. mayonnaise 
Saft af ½ citron
1 lille håndfuld krydderurter
Salt og peber

4 skiver rugbrød
1 agurk


Tirsdag

Rissalat med laks og asiatisk dressing

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 laksebøffer
1 icebergsalat
1 agurk
2 gulerødder
2 avokado
Saft af ½ citron
1 bundt forårsløg
100 g kogte fuldkornsris
1 bundt frisk koriander
2 spsk sorte sesamfrø 
Salt og peber

Asiatisk dressing
1 rød chili
Saft af 1 lime
2 spsk sesamolie
1 tsk flydende honning


Onsdag

Hakkebøffer med jordskokke-svampe saute

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Bøf
500 g hakket oksekød
1 lille bundt krydderurter
Salt og peber
1-2 spsk. olivenolie

Saute
300 g jordskokker
500 g svampe - gerne forskellige slags
2 æbler
2 løg
1 spsk. smør eller olivenolie
2 fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
salt og peber
2 spsk. hasselnødder


Torsdag

Porrer a la Nicoise

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 bundt porrer, ca. 750 g

Nicoise blanding
2-3 store, udkernede, finthakkede tomater
1 finthakket skalotte- eller rødløg
2 skiver finthakket citron
1 spsk olivenolie
1 tsk grov sennep
1 tsk honning
35 g små, sorte oliven
1 hårdkogt, pillet, hakket æg
1 lille bundt basilikum, grøn
300 g kogt perlespelt eller kogte ris


Fredag

Tortillas med spicy fyld

Ingredienser

30 min - 4 personer


8 gulerødder
300 g hakket oksekød max. 10 % fedt
1 glas medium eller mild tacosauce, 230 g
salt, peber
8 medium mexicanske tortillas
75 g reven pastaost

Tilbehør
1 ds. afdryppede kidneybønner
½ romainesalat
½ agurk.