Mandag

Fiskeburger med tatarsauce

Ingredienser

45 min - 4 personer


Tatarsauce
3 spsk. mayonnaise
1 dl skyr naturel
2 tsk. grovkornet sennep
75 g cornichoner eller syltede agurker
1 spsk. kapers
1 lille bundt purløg
5 stilke estragon
1 lille æble
Salt og peber

Rødspættefileter
8 rødspættefileter
50 g hvedemel
2 æg
Salt
100 g rasp fx gourmet rasp
Smør og olie til stegning

4 burgerboller
½ icebergsalat
½ agurk
4 tomater


Tirsdag

Gratineret æggekage deluxe

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 spsk olivenolie
1 hakket løg
2 – 3 kogte kartofler i tern eller skiver
50 g chorizo i strimler
1 bakke babyspinat, ca 100 g
8  æg
Salt og peber
35 g reven mozzarella

Tilbehør
Purløg og fuldkornsrugbrød

 

Onsdag

Knasekylling med tomatdip og babyleaves

Ingredienser

30 min - 4 personer


Sprøde kartofler

1 kg små nye kartofler
1 spsk. olivenolie
salt og peber

 

Tomatdip

500 g tomater

1 løg
1 rød chili
1 bundt persille
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk. balsamicoeddike
2 tsk. brun farin

 

Knase kylling

500 g kyllingefilet uden skind og ben
50 g mel
3 æg
125 g groft rasp
1 tsk. salt
olivenolie til stegning


Torsdag

Gazpacho med ristede mandler

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 agurk
2 peberfrugter
1 lille chili
500 g solmodne tomater
1 fed hvidløg
4 dl tomatjuice
1 lille håndfuld frisk basilikum, grøn
salt og peber
1 dl hvidvin
Sherryeddike eller rødvinseddike

Tilbehør:
50 g ristede mandler
Frisk krydderurter fx bredbladet persille, basilikum, grøn og kørvel 
Groft brød


Fredag

Lady og Vagabonden

Ingredienser

30 min. - 4 personer


Kødboller

1 lille bundt persille
400 g hakket oksekød max. 8% fedt
2 fed hvidløg
50 g reven parmesanost
Salt og peber

 

Tomatsauce
1 løg
750 g solmodne tomater
1 rød peberfrugt
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 lille dåse tomatpure
1 tsk. tørret timian
Salt og peber

 

300 g spaghetti, gerne fuldkorn
parmesanost
1 potte frisk basilikum