Mandag

Tomatsalsa med kødspid

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 klassiske runde tomater
1 fed hvidløg
1 lille rødløg
1 spsk. olivenolie
4 blade basilikum, grøn
1/4 tsk. paprika
1/4 tsk. salt og lidt peber
350 g hakket oksekød 9-12 %
1 fed hvidløg
1/4 tsk. spidskommen
½ tsk. salt og lidt peber
½ snackpeber
1 spsk. vand
8 træspid


Tirsdag

Forårspasta med tomater og frisk spinat

Ingredienser

15 min - 4 personer


400 g farfalle (sommerfuglepasta) eller anden pasta
200 g spæd spinat
6-8 tomater
3 spsk ekstra jomfru olivenolie
100 g friskhøvlet parmesan
Salt, peber


Onsdag

Frikadelle hotdog-sandwich

Ingredienser

15 minutter - 2 personer


2 store tomater
1 spsk hakket rødløg
1 spsk hakket persille
2 store grove hotdogbrød eller mini baguette
2 spsk friskost med krydderurter
10 stk små mini frikadeller
2 håndfulde baby- leaves


Torsdag

Braiserede porrer med tomater og laks

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 spsk smør
3 – 4 fintsnittede porrer
500 g tomater i halve eller kvarte efter størrelse
Salt og peber
1 lille bdt groftskåret basilikum, grøn
Ca. 2 dl grøntbouillon
4 laksefileter uden skind 

Tilbehør
Ris eller hvidløgsbaguetter.


Fredag

Pasta med kylling i svøb og bagte tomater

Ingredienser

45 min - 4 personer


4 stykker kyllingebryst
Salt og peber
4 skiver parmaskinke
4 grillspyd
1 spsk. olivenolie

2 rødløg
300 g tomater
1 spsk. olivenolie
Salt og peber

300 g pasta
1 bundt persille
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
Parmesanost
1 lille potte frisk basilikum