Mandag

Rugbrødssandwich

Ingredienser

15 min - 1 sandwich


2 tykke skiver fuldkornsrugbrød
1 spsk. basilikumspesto
Salat, fx Lollo Rossa og Lollo Bionda
1 tomater
1/4 agurk
1 lille rødløg
Tynde skiver roastbeef, parmaskinke, bresaola eller spegepølse
Friske krydderurter, fx brøndkarse eller basilkum, grøn


Tirsdag

Pasta med asparges

Ingredienser

30 min - 4 personer


400 g pasta f.eks. rør
500 g asparges, grønne
1 løg
1 spsk olivenolie
2 dl hønsebouillon
1-2 spsk citronsaft
1 tsk revet usprøjtet citronskal
1½ dl fløde 9 %
2 tsk majsstivelse
Salt og peber

Pynt
Frisk basilikum, grøn og reven usprøjtet citronskal

Tilbehør
Tomatsalat af 500 g tomater, sorte oliven og høvlet parmesanost.


Onsdag

Sprød pizza med rucolatopping

Ingredienser

15 min - 4 personer


1 ubagt pizzabund i rulle, 400 g
1½ dl tomatpuré
100 g kogt skinke i skiver eller strimler
100 g reven pizzaost
1 bakke rucola salat, 100 g

Tilbehør
250 g cherrytomater
Gulerods- og agurkestænger af 6 gulerødder og 1 agurk.


Torsdag

Forårssalat med rejer og mormordressing

Ingredienser

45 min - 4 personer


1½ dl perlebyg, perlespelt, bulgur eller cous cous
Bouillon til kogning
2 skiver rugbrød - gerne fuldkorn
1 bakke baby spinat
1 bakke feldtsalat
1 agurk
1 bundt radiser
150 g rejer
2 avokado
Citronsaft
Salt og peber
1 pakke croutoner naturel (80g)

Mormordressing
½ dl piskefløde
Saft af 1 citron
1 tsk sukker 


Fredag

Familiens lasagne

Ingredienser

45 min - 6 personer


1 spsk olivenolie
400 g hakket oksekød maks. 10 % fedt
100 g champignon
2 løg
3 gulerødder
1-2 fed hvidløg
50 g bacon i små tern
2 dl bouillon
1 ds. flåede, hakkede tomater
2 spsk tomatkoncentrat
Salt og peber
2 tsk oregano
1 tsk timian
12 lasagneplader
150 g reven mild gratineringsost 

Bechamelsauce
25 g smør
2 ½ spsk hvedemel
½ liter kogende letmælk
Salt og peber
Evt. lidt friskrevet muskatnød

Tilbehør
Italiensk brød og salat.