Mandag

Sandwich med ost, skinke og grønt

Ingredienser

15 minutter - 2 personer


2 sandwichbaguette eller 4 gode store skiver groft brød
4 tsk grøn pesto
2 skiver gouda eller emmentaler
2 tomater
2 store tynde skiver kogt skinke
40 g babyspinat (ca 2 håndfulde)


Tirsdag

Fiskefrikadeller med urtecreme og sommergrønt

Ingredienser

30 min - 4 personer


800 g nye kartofler
1 håndfuld babyleave, grøn eller babyleave, rød
1 bakke cherrytomater
1 bundt forårsløg
1-2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
Salt og peber
200 g babyspinat
1 pakke fiskefars, 400 g
Rapsolie til stegning 

Urtecreme
1 håndfuld hakkede krydderurter fx persille, dild, purløg
1 dl cremefraiche 9 %
2 spsk. mayonnaise
Salt og peber


Onsdag

Orientalsk pastasalat med sprøde grøntsager

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 store oksebøffer 
1 spsk. olie
1 spsk. grøn karrypasta
1 spsk. frisk revet ingefær
1 fed hvidløg
2 spsk. sojasauce

4 gulerødder
1 agurk
1 bundt radiser
1 bakke babyleaves eller babyspinat
300 g fuldkornspasta
1 bundt frisk koriander
2 spsk. peanuts
2 spsk. sesamfrø
Ristet sesamolie
Sojasauce


Torsdag

Fritatta fantastico

Ingredienser

+60 min - 4 pers


Fritatta
1 løg
12 grønne asparges
8 æg
70 g parmesanost eller anden fast ost
1 dl fløde
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
100 g bacon i tern
1 fed hvidløg
200 g cherrytomater

Gnavegrønt
1 agurk
8 små gulerødder
1 bundt radiser
1 bakke cherrytomater
Evt. groft brød


Fredag

Sæsons ultimative burger

Ingredienser

30 min - 4 personer


Avocadocreme
2 modne avocados
2 spsk frisk citronsaft
Salt og peber

Tomatsalsa
5 tomater
1 rødløg
1 rød chili
1½ dl tomatketchup
100 g fintsnittet salat eller spæde salatblad
100 g fintsnittet spidskål
400 g oksekød, max. 10 % fedt
4 skiver ost
4 burgerboller
½ agurk i skiver