Mandag

Kartoffelmad med ristede løg

Ingredienser

15 min - 4 personer


1 løg
3 spsk hvedemel
½-1 dl olivenolie eller smagsneutral rapsolie til fritering
200 g kogte kartofler
4- 8 salatblade fx Lollo Rossa, hovedsalat, krølsalat eller Lollo Bionda
4 skiver rugbrød
4 tsk mayonnaise
1 potte brøndkarse eller almindelig karse

 


Tirsdag

Grøn pastasalat med tun og æg

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 bundt asparges, grønne
200 g pasta fx fuldkornsskruer
200 g ærter (frost eller friskbælgede, når de kommer)
2 æg
1 salathoved fx krølsalat, friseesalat, egebladsalat, grøn - eller en blanding
4 tomater
2 dåser tun i olie eller vand
1 potte karse

Sennepsdressing
1 dl yoghurt naturel
1 spsk. mayonnaise
2 tsk. grovkornet sennep
Salt og peber 


Onsdag

Agurkesalat og hakkebøf

Ingredienser

30 min - 4 personer


100 g quinoa eller bulgur
1 fed hvidløg
2 agurker
1 bundt radiser
1 rødløg
1 håndfuld persille
100 g fetaost
Salt og peber
1-2 spsk blå birkes

Dressing
Saft af 1 lime
2 spsk rapsolie
2 tsk flydende honning


500 g magert hakket oksekød
Salt og peber


Torsdag

Kylling cashew med koriander

Ingredienser

30 min - 4 personer


500 gr kylling inderfilet
1 fed hvidløg, fint hakket
2 spsk majsolie
1 rød peberfrugt
1 bdt forårsløg
1 squash
2 røde chilier u/kerner
2 store røde chilier tørret u/kerner
50 gr ristede cashewnødder
1-2 spsk sød chilisauce
1 spsk soyasauce
1 spsk fiskesauce
2 tsk sukker
Salt
Frisk koriander


Fredag

Tomattærte med feta og rosmarin

Ingredienser

+60 min - 4 pers


Mørdej
120 g hvedemel
60 g groft speltmel
1/2 tsk. salt
120 g smør
Ca. 3 spsk. koldt vand  

Fyld
1 kugle frisk mozarella
100 g frisk babyspinat
250 g tomater
4 kviste frisk rosmarin
1 rødløg
100 g fetaost
Olivenolie
Salt og peber

Tilbehør
1 bakke babyleaves
½ agurk
1 bundt radiser
Evt. groft brød