Mandag

Cæsarsalat med laks

Ingredienser

45 min - 4 personer


Brødcroutoner
2 skiver surdejsbrød
½ dl olivenolie
Flagesalt

Laks
4 laksefileter uden skind og ben
Salt og peber

Cæsardressing
1 pasteuriseret æggeblomme
1 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
Salt og peber

Cæcarsalat
2 hjertesalat
50 g hel parmesanost
1 agurk
1 bundt radiser
1 bundt kørvel


Tirsdag

Pitabrød med barbecuebøffer og coleslaw

Ingredienser

30 min - 4 pitabrød


400 g hakket oksekød maks. 10 % fedt
3 spsk barbecuesauce eller 2 spsk tomatketchup og 1 spsk sojasauce
Salt og peber
2 spsk hvedemel
1 spsk olie til stegning

Spidskålscoleslaw
300 g spidskål
200 g gulerødder
1 lille rød peber

Dressing
2 dl græsk yoghurt
2 spsk citronsaft
3/4 tsk salt
Lidt sukker


Onsdag

Tomatsuppe med gremolata

Ingredienser

45 min - 4-6 personer


1 hakket løg
2 fed knust hvidløg
2 spsk olivenolie
2 kg tomater
2 spsk sukker
2 spsk hvidvinseddike
7,5 dl vand
Salt og peber

Gremolata
Reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
2 spsk olivenolie
2 fed knust hvidløg
1 dl hakket, bredbladet persille.


Torsdag

Oksekødsalat med persille, løg og feta

Ingredienser

45 min - 4 personer


150 g quinoa
Grøntsagsbouillon til kogning
2 oksebøffer
Salt og peber
1 stort bundt bredbladet persille, evt. kruspersille
1 rødløg
1 agurk
100 g fetaost

Vinaigrette
1 spsk. citronsaft
1 spsk. sød sennep (ravigotte)
3 spsk. ekstra jomfru olivenolie
2 tsk. flyende honning


Fredag

Kartoffel-spinatcurry med agurkeraita

Ingredienser

45 min - 4 personer


1 løg 
3 fed hvidløg
1 spsk rapsolie 
1 kg små skurede kartofler
2 dl vand
2 spsk garam marsala
1 spsk karry
500 g spinat
Salt 

Agurkeraita
3 dl græsk yoghurt
1 stor håndfuld mynteblade 
2 agurker
1 tsk stødt spidskommen
Salt 

Tilbehør
200 g lune naanbrød eller fladbrød og mangochutney