Mandag

Grillet grønt peach melba

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 hjertesalat
1 bundt forårsløg
16 grønne asparges
2 ferskener eller nektariner
Olivenolie til pensling
200 g hindbær
1 lille håndfuld krydderurter fx persille eller basilikum
2 spsk. saltede mandler
Salt og peber
Evt. spiselige blomster fx stedmoderblomster


Tirsdag

Grillede kødboller og spidskål med sommergear

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Kødboller
400 g magert hakket svinekød
Salt
Masser af sort peber
1 fed hvidløg, revet
1 æg
1 spsk. mel

1/2 dl fintrevet parmesan
Lidt olivenolie

Spidskål
1 spidskål
Lidt olivenolie
Lidt citronsaft
Salt
3 dl friskbælgede ærter
1-2 håndfulde ærteskud

 


Onsdag

Grøn pastasalat med tun og æg

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 bundt asparges, grønne
200 g pasta fx fuldkornsskruer
200 g ærter (frost eller friskbælgede, når de kommer)
2 æg
1 salathoved fx krølsalat, friseesalat, egebladsalat, grøn - eller en blanding
4 tomater
2 dåser tun i olie eller vand
1 potte karse

Sennepsdressing
1 dl yoghurt naturel
1 spsk. mayonnaise
2 tsk. grovkornet sennep
Salt og peber 


Torsdag

Couscous med kylling og basilikumcreme

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 kyllingebryst fileter uden skind og ben
2 dl couscous
1 squash
1 spsk olivenolie
30 g pinjekerner
1 fed hvidløg
salt og peber
300 g friskbælgede ærter

 

Basilikumcreme
2 dl yoghurt naturel
1 spsk mayonnaise
1 potte frisk basilikum
1 fed hvidløg

Tilbehør

Pitabrød, fladbrød eller tortillas


Fredag

Tomattærte med feta og rosmarin

Ingredienser

+60 min - 4 pers


Mørdej
120 g hvedemel
60 g groft speltmel
1/2 tsk. salt
120 g smør
Ca. 3 spsk. koldt vand  

Fyld
1 kugle frisk mozarella
100 g frisk babyspinat
250 g tomater
4 kviste frisk rosmarin
1 rødløg
100 g fetaost
Olivenolie
Salt og peber

Tilbehør
1 bakke babyleaves
½ agurk
1 bundt radiser
Evt. groft brød