Mandag

Grøn kartoffelsalat med jordbær

Ingredienser

30 min - 4 personer


600 g nye vaskede kartofler
1 salathoved fx Lollo Rossa eller Frillice
1 bundt asparges
1 agurk
500 g ærter i bælg
250 g jordbær
1 bundt kørvel
½ dl olivenolie
Salt og peber


Tirsdag

Sommergrønt i wok

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 broccoli
1 bundt nye gulerødder
1 lille spidskål
1 -2 spsk. olie til stegning
1 tsk. grøn karrypasta
1 spsk. friskrevet ingefær
1 fed hvidløg
1-2 spsk. fiskesauce
Saft af 1 lime
1 bundt forårsløg
50 g salte peanuts

Tilbehør
200 g nudler og 1 potte frisk koriander eller thai basilikum


Onsdag

Fiskeburger med spidskål og ærtepesto

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 lille spidskål
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 potte løvstikke eller persille 

8 rødspættefileter
3 spsk. rugmel
Salt og peber
2 spsk. olivenolie

Ærtepesto
200 g friskbælgede ærter
30 g parmesanost
25 g smuttede mandler
1 lille fed hvidløg
½ dl jomfru olivenolie
Salt og peber

4 burgerboller 


Torsdag

Feldsalat med bønner og bagte blommetomater

Ingredienser

60+ min - 4 personer


500 g blommetomater
Lidt olivenolie
Salt og peber
1 tsk stødt oregano, timian eller rosmarin
8 skiver tørsaltet bacon
1 bakke feldsalat
125-150 g kogte, kolde bønner, grønne
1 bdt fintsnittede forårsløg

Dressing
1 tsk dijonsennep
2-3 spsk olivenolie
1-2 spsk sherryeddike
Salt og peber


Fredag

Grillbøf med jordbærsalsa

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 oksebøffer, f.eks. entrecôte eller Rib eye
2 tsk olivenolie
Salt og peber

Jordbærsalsa
250 g nippede jordbær
Kødet af ¼ cantaloupemelon, evt anden melon
¼ fintsnittet rødløg eller 2 snittede forårsløg
1 spsk fintreven skal af ubehandlet appelsin
2-3 spsk appelsinsaft
1 spsk olivenolie
Lidt frisk basilikum, grøn
2 tsk flydende honning
Salt og peber