Mandag

Sommersprød kyllingesalat

Ingredienser

Ca. 30 min. + kogetid - 4 personer


2 dl bulgur
250 g kyllingebryst uden skind og ben
Bouillon til kogning
1 salathoved fx rød eller grøn egeblad
1 agurk
250 g jordbær
200 g friskbælgede ærter

Dressing
1 dl piskefløde
Saft af ½ citron
1 tsk sukker
Friskkværnet peber


Tirsdag

Pasta med broccoli, bacon og bagte tomater

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


300 g cherry- eller cocktailtomater
4 spsk olivenolie
2 tsk frisk timian eller tørret oregano
Salt og peber
100 g bacon i skiver
300 g pasta f.eks. sommerfugle eller bånd
500 g broccoli
2 dl friske basilikumblade
1 dl friskreven parmesanost


Onsdag

Laksesticks med asiatisk nudelsalat

Ingredienser

45 min. - 4 pers


Asiatisk nudelsalat
200 g nudler250 g svampe fx østershatte, shiitake og rørhatte
½ sommerhvidkål eller spidskål
2 spsk. olivenolie
1 – 2 fed hvidløg
½ dl teriyakisauce
½ dl sojasauce
1 agurk
1 bundt forårsløg

Laksespyd
4 laksefileter uden skind og ben
1 spsk. olivenolie
1-2 spsk. sesam
Salt og peber


Torsdag

Oksekød med sursød sauce, agurk og rabarber

Ingredienser

45 min - 4 personer


1 agurk
250 g rabarber
250 g nye gulerødder
2-3 nye løg, gerne rødløg
300-400 g oksekød i wokstrimler
2 spsk rapsolie
½ dl sojasasuce
3 dl god bouillon
1 fed fintrevet hvidløg
1 spsk fintrevet ingefær
½ dl eddike
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
Salt og peber

Tilbehør
300g ægnudler


Fredag

Mix grill med blandede salater og frugt

Ingredienser

30 min - 4 personer


600 g kød uden fedtkant fx kylling, svinekød og oksekød
2 citroner
3 kviste persille
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
2 rødløg 
100 g bakker babyleave, grøn eller babyleave, rød
1 potte kørvel, persille eller basilikum, grøn
200 g bær fx hindbær og eller jordbær
1 galiamelon
75 g fetaost
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamicoeddike