Mandag

Grillet grønt peach melba

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 hjertesalat
1 bundt forårsløg
16 grønne asparges
2 ferskener eller nektariner
Olivenolie til pensling
200 g hindbær
1 lille håndfuld krydderurter fx persille eller basilikum
2 spsk. saltede mandler
Salt og peber
Evt. spiselige blomster fx stedmoderblomster


Tirsdag

Pasta med broccoli, bacon og bagte tomater

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


300 g cherry- eller cocktailtomater
4 spsk olivenolie
2 tsk frisk timian eller tørret oregano
Salt og peber
100 g bacon i skiver
300 g pasta f.eks. sommerfugle eller bånd
500 g broccoli
2 dl friske basilikumblade
1 dl friskreven parmesanost


Onsdag

Cæsarsalat med laks

Ingredienser

45 min - 4 personer


Brødcroutoner
2 skiver surdejsbrød
½ dl olivenolie
Flagesalt

Laks
4 laksefileter uden skind og ben
Salt og peber

Cæsardressing
1 pasteuriseret æggeblomme
1 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
Salt og peber

Cæcarsalat
2 hjertesalat
50 g hel parmesanost
1 agurk
1 bundt radiser
1 bundt kørvel


Torsdag

Quinoafrikadeller med mango-gulerodssalat

Ingredienser

45 min - 4 personer


Fars
2 ½ dl quinoa
5 dl vand
½ tsk salt
1 revet løg
250 g persillerødder, knoldselleri eller gulerødder
2 æg
3 spsk hvedemel
1 ½ tsk salt
Peber
1 fed hvidløg
2 spsk hakket persille
2 spsk olie til stegning

Mango-gulerodssalat
1 lille romainesalat
5 gulerødder
1 mangofrugt
Saften af 2 appelsiner
Pynt: persille

Tilbehør
Fuldkornsbrød


Fredag

Sprød tortillapizza med blomkål

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


8 medium tortillaer gerne pizzatortillaer
400 g hakket oksekød, svinekød eller kylling
1 spsk olivenolie
1 glas medium tacosauce, ca. 200 g
Salt og peber
1 lille blomkål
175 g reven ost f.eks. cheddar
1 spsk tørret oregano
2 spsk olivenolie

Desuden:
200 g cherrytomater
Evt. 1 dl frisk koriander

Tilbehør:
syltede jalapenos