Mandag

Salat med kylling og spicy hindbærdressing

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 kyllingebryster
Lidt olie til pensling
Salt

Spicy-hindbær-dressing
1 spsk hindbæreddike
1 spsk citronsaft
2 spsk flydende honning
1 spsk chipotlepaste eller hakket chipotle
2 spsk rapsolie
1 skalotteløg, finthakket
25 g hindbær
Salt

Salat
½ radicchiosalat
100 g rucola
50 g babyspinat
1 agurk
100 g friske hindbær
Salt og peber

Tilbehør
Brød


Tirsdag

Pitabrød med oksekød og tzatziki

Ingredienser

30 min - 4 personer


Tzaziki
4 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
1 agurk
1 tsk fint salt

300 g oksekød i strimler 
1 spsk olivenolie
2 tsk kebabkrydderi

1 salathoved fx iceberg, romainesalat, krølsalat eller friseesalat
1 agurk
4 tomater
1 løg
8 pitabrød


Onsdag

Fiskefrikadeller med urtecreme og sommergrønt

Ingredienser

30 min - 4 personer


800 g nye kartofler
1 håndfuld babyleave, grøn eller babyleave, rød
1 bakke cherrytomater
1 bundt forårsløg
1-2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
Salt og peber
200 g babyspinat
1 pakke fiskefars, 400 g
Rapsolie til stegning 

Urtecreme
1 håndfuld hakkede krydderurter fx persille, dild, purløg
1 dl cremefraiche 9 %
2 spsk. mayonnaise
Salt og peber


Torsdag

Blomkålssalat med bær og mandler

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


1 blomkål
2 hjertesalat - alternativt romainesalat
100 g blåbær
100 g hindbær
50 g mandler
100 g fetaost i tern

1 spsk. vineddike
3 spsk. olivenolie
½ spsk. Dijonsennep
½ spsk. flydende honning


Fredag

Supersaftig burger

Ingredienser

45 min - 4 pers


Tomatsalsa
4 store solmodne tomater
1 rød peberfrugt
1 lille rødløg
1 rød chili
1 fed hvidløg
1 lille bundt basilikum
Salt og peber

Guacamole
2 modne avokado
saft af ½ citron
1 fed hvidløg
3 spsk. creme fraiche
Salt og peber

8 skiver bacon
1 bakke babyleaves eller ½ iceberg
½ agurk
1 rødløg
500 g hakket oksekød
Salt og peber
4 burgerboller