Mandag

Pestokylling med krydrede gulerødder

Ingredienser

30 min - 4 personer


300 g kyllingebrystfilet
2 spsk. pesto

Krydrede gulerødder
300 g gulerødder
1 spsk. olivenolie
8 blade rosmarin
1 spsk. balsamico-eddike
Lidt salt
Lidt peber

Pynt
10 g persille
10 g feta


Tirsdag

Cremet grøntsagssuppe med æble og purløg

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Suppe
1/2 kg blandede rodfrugter, fx knoldselleri, pastinakker eller persillerødder
250 g kartofler
1 lille løg
1 spsk olivenolie
1 lille fed hvidløg
6½ dl grønsagsbouillon
3 timiankviste
1 dl mælk
Salt og peber

Tilbehør
2 æbler
1 lille bundt purløg 
brød 


Onsdag

Frikadeller med gulerødder

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 løg
500 g hakket kalv og flæsk
1 fed hvidløg
1 æg
1 dl dansk vand
3 spsk hvedemel
Salt og peber
150 g groftrevne gulerødder
Smør og olivenolie til stegning


Torsdag

Porrer a la Nicoise

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 bundt porrer, ca. 750 g

Nicoise blanding
2-3 store, udkernede, finthakkede tomater
1 finthakket skalotte- eller rødløg
2 skiver finthakket citron
1 spsk olivenolie
1 tsk grov sennep
1 tsk honning
35 g små, sorte oliven
1 hårdkogt, pillet, hakket æg
1 lille bundt basilikum, grøn
300 g kogt perlespelt eller kogte ris


Fredag

Deep pan pizza med jordskokker

Ingredienser

30 min - 4 person


Pizzadej
2 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk salt
75 g grahamsmel
125 g italiensk pizzamel
ca. 100 g hvedemel

Fyld
200 g jordskokker
2 kartofler
2 rødløg
200 g reven mozarella
1 spsk olivenolie
2 tsk timian
salt og peber
100 g rucola