Mandag

Lasagne med nye legekammerater

Ingredienser

30 min + bagetid - 4 personer


Kødsauce

1 løg
1 rød chili
2 gulerødder
250 g champignon
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
50 g bacon
300 g hakket oksekød
1 spsk. oregano
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
2 spsk. tomatpure
1 dl bouillon
1 spsk. balsamicoeddike
Salt og peber
1 pose frossen helbladet spinat, 450 g

 

Bechamelsauce

6 dl mælk
2 spsk. hvedemel
1/2 tsk. stødt muskatnød
100 g mozarella
Salt og peber

 

500 g tomater
200 g fuldkornslasagneplader
75 g reven mozarella


Tirsdag

Spaghetti med rødbeder og mozarella

Ingredienser

30 min - 4 pers.


700 g rødbeder
2-3 fed hvidløg
1 spsk friske timianblade
2 spsk frisk hakket oregano
Olivenolie
400 g spaghetti eller anden båndpasta
200 g frisk mozzarella
75 g salte mandler/nødder


Onsdag

Grov råkost med rosenkål og rødder

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 gulerødder
1 lille persillerod, pastinak eller et stykke knoldselleri
100 g fintsnittede rosenkål
100 g finthakket grønkål
25 g salte græskarkerner
50 g sultanas rosiner

Dressing
3 spsk rapsolie
1 spsk vand
3 spsk citron- eller appelsinsaft
1 tsk honning
1 tsk grov sennep
Salt og peber

Tilbehør
4 ciabatta boller


Torsdag

Pasta a la creme med porrer og laks

Ingredienser

30 min - 4 personer


3 porre
1 løg
200 g røget laks
1 bundt dild
400 g pasta fx penne
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 dl grøntsagsbouillon
1½ dl fløde
Salt og peber


Fredag

Boller i karry med gulerodsris

Ingredienser

45 minutter - 4 personer


400 g hakket kalv- flæskesmåkød
1 tsk. salt
1 løg
1 gulerod
2 tsk. stødt karry
3 spsk. hvedemel
1 æg
½ dl mælk
Peber

4 dl basmatiris
2 gulerødder

50 g smør
3 tsk. stærk karry
4 spsk. hvedemel
4 dl bouillon
4 dl letmælk
¼ knoldselleri
2 æbler
salt og peber
1 bundt frisk koriander