Blåbær

Blåbær er et lille blåsort bær, med rødviolet saft. Der findes to arter, den europæiske som vejer op til 0,25 gram og den amerikanske som vejer op til 2 gram. Blåbær er søde, men også beske i smagen. Overfladen har et nærmest sølvagtigt skær, fordi bærret er dækket af et vokslag, som er en naturlig beskyttelse. Vælg blåbær som er faste og hele. Blåbær er rige på C-vitamin, antioxidanter og kostfibre.

Tips til tilberedning

  • Prøv blåbær til ostebordet i stedet for vindruer
  • Brug blåbær på yoghurten, myslien eller havregrynene i stedet for tørret frugt
  • Brug blåbær i sommersalaten

Vidste du at...

Blåbær vokser vildt i naturen. 

Opbevaring

I  køleskab. Holdbarhed 5-7 dage.

I sæson

Juli til September

/media/2556/slider_ny_app_mobil_2.jpg