Thaikrydret kyllingekød på spyd gør den klassiske, cremede aspargessuppe til en spicy og raffineret oplevelse

Tilberedning

45 min - 4 personer

Bræk eller skær den træede ende af aspargesene. Skær hovederne fra aspargesene og gem dem. Skær stængerne i mindre stykker.

Hak løgene og svits dem kort i smør sammen med aspargesstykkerne i en gryde. Tilsæt vin og bouillon og kog det sammen ca. 20 minutter. Mix suppen jævn i en foodprocessor eller blender sammen med persillen.

Pres den herefter gennem en sigte. Varm op igen.

Udrør majsstivelsen i fløden og rør det i. Kom hovederne i suppen og kog dem med 3-4 minutter. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Skær kødet i 1 cm tykke skiver og vend dem i currypaste, olie og peanuts. Stik dem på spyd. Læg spyddene på bagepapir på en bageplade. Krydr med salt. Stil dem i ovnen ved 225 gr. i ca. 20 minutter. Tjek at de er gennemstegt.

Server suppen med spyddene og flute til.

Energi pr. person: 2620 kilojoule (630 kcal)
Energifordeling:
Protein: 45 g- 29 %
Kulhydrat: 62 g- 41 %
Fedt: 21 g - 30 %
Grøntsager pr. person: 125 g

Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Martin Dyrløv

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.