De små tærter serveres med en creme af fløde og cremefraice og pyntes med de sommerbær du nu har. Bunden er en klassisk mørdej, som sagtens kan laves i god tid, hvis den opbevares i køleskabet.


Tilberedning

60+ min - 6 personer

Bland hvedemel med flormelis. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen med ægget. Læg dejen køligt i ca. 1 time.

Tænd ovnen på 180 grader.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, til den er ca. 3-4 mm tyk. Stik dejen ud med en udstikkerform eller et glas, som passer i størrelsen til de små forme. 

Fordel tærtedejen i små smurte forme, læg et lille stykke bagepapir i bunden af hver form og dæk med tørrede bønner eller noget andet som tåler varme og som kan tynge tærtedejen ned. Bag i ca. 10 minutter.

Fjern bønner og bagepapir og afkøl tærterne.

Pisk fløden til skum og vend forsigtigt med cremefraiche og vaniljekorn.

Top cremen på tærterne og pynt med sommerbær. Drys med sigtet flormelis.

Tip
Dejen til tærten kan sagtens laves dagen før du vil bage tærten, hvis den opbevares på køl.
I stedet for 6 små tærter kan du sagtens bruge opskriften til en stor tærte. Brug da en rund form ca. 25 cm diameter.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

/media/2556/slider_ny_app_mobil_2.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.