Brug årstidens rodfrugter til en fyldig salat, som er mættende nok i sig selv. Alternativt kan den servers som grønt tilbehør til aftensmaden

Tilberedning

45 min - 4 personer

Tænd ovnen på 225 grader varmeluft. 

Skræl rodfrugter og kartofler og skær i mundrette stykker. Vend rodfrugterne og kartofler med olie og bacon og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber og bag dem i ca. 30 minutter. 

Skyl rucola. Skær pærerne i både. Hak nødderne. 

Blend gorgonzola med yoghurt til en flydende dressing.

Vend de bagte rodfrugter og kartofler med rucola, pærer og nødder. Dryp dressingen over. 

Tip
I stedet for gorgonzola kan du bruge en anden blåost som fx Roquefort eller Saint Agur. Hvis du ikke er til blåost, så rør yoghurt med presset hvidløg og krydderurter i stedet.  

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.