Tomater får en dejlig koncentreret smag, når de bliver bagt. Fyldet ovenpå kan varieres med andre krydderurter (fx basilikum eller timian) og oste

Tilberedning

60+ min - 1 person

Pensl et lille ovnfast fad med lidt olie. Tænd ovnen på 200 grader.

Skyl tomaterne, og skær dem midt over. Læg tomaterne i det ovnfaste fad med skærefladen opad.

Fyld

Pluk persillen af stilkene, og skyl den grundigt. Hak persillen fint, og kom den i en skål. Pil, og hak hvidløget. Kom det i skålen.

Hak mandlerne, og kom dem i skålen. Kom rasp, olivenolie og æbleeddike i skålen. Bland godt.

Fordel fyldet på de halve tomater. Sæt tomaterne i ovnen.

Bag tomaterne i ca. 20 minutter, til fyldet er lysebrunt.

Tip
Server bagte tomater med groft brød eller som tilbehør til en kød- eller fiskeret.

Opskrift og styling: Udviklet af Hanne Birkum-Petersen



/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.