Biksemad kan enten laves med rester eller som her, næsten fra bunden. Start med at koge rodfrugterne og tilbered resten imens.

Tilberedning

30 min - 4 personer

Skræl rodfrugter og skær i mundrette stykker. Kog rodfrugterne i ca. 10 min. til de er lidt netop møre og afdryp. 

Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i både. Skær kød og kartofler i tern. Hak rødløget. Rens champignon og skær i skiver. Hak timian.

Varm olien på en pande og steg rødløg, champignon med presset hvidløg og timian ved god varme et par minutter. 

Tilsæt kartofler, rodfrugter, æbler og kød og steg ved god varme under omrøring til det er sprødt. Smag til med sojasauce, worchestershire sovs og peber

Smelt smørret på en pande og spejl æggene. Server biksemaden med spejlæg og top med lidt skyllet persille. 

Tip
Biksemaden kan også laves uden kød 

Opskrift og styling: Lone Kjær,  Foto: Line Falck

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.