Det her er en skøn måde at tilberede broccoli på. Den skal dampes først, men ellers er det bare en tur i blenderen. Cous-cousen skal helst spises samme dag den tilberedes, da den let bliver lidt bitter af at stå.


Tilberedning

30 min - 4 personer

Fjern det mest grove af stokken. Resten af stokken lader du bare sidde. Del broccoli i buketter. Damp broccolien i 3 minutter i så lidt vand som muligt. Hæld koldt vand over og afdryp. Kom broccoli i en foodprocessor sammen med rødløg og blend til en couscous lignende konsistens.

Vend broccoli med friskbælgede ærter, rosiner og ristede hakkede mandler.

Rør en dressing af yoghurt, mayonnaise og hakket estragon eller persille. Smag til med salt og peber. Vend dressingen i broccoli couscousen.

Server broccoli-couscous til svinekoteletter sammen med kartofter eller brød

Tip
Ærter fra frost kan bruges, når det ikke er sæson for ærter med bælg.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.