Tomatmad de luxe. Den hjemmerørte urtemayonnaise holder sig fint i køleskabet en uges tid.

Tilberedning

15 min - 4 personer

Kom salt, sennep og æggeblommer i en skål og pisk det sammen med en elpisker. Tilsæt olien gradvist, og pisk indtil en tyk konsistens. Smag mayonnaisen til med citronsaft og peber. Skyl krydderurterne, slyng dem tørre og hak dem fint inden de vendes i mayonnaisen.

Kog æggene i ca. 10 min. og pil dem. Afkøl og del æggene med en æggedeler. Skær tomater og agurk i skiver.

Smør brødet med lidt urtemayonnaise. Fordel tomater, agurk og æg herpå. Top med en lille klat mayonnaise, krydr med salt og peber og drys klippet purløg og dild over.

Opskrifter og styling Lone Kjær
Foto: Tia Borgsmidt

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Forårsmad med tomat, æg, agurk og urtemayo

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.