Denne dejlige gryderet smager meget af grønsager og er lige perfekt dagen efter. Varier med andet tilbehør og nyd et dejligt måltid på ingen tid

Tilberedning

45 minutter - Til 4 personer i 2 dage

Skræl gulerødderne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Skræl selleri og skær i stykker på størrelse med gulerødderne. Fjern eventuelle grove blade og lidt af toppen på porrerne. Lav et snit i porrerne og skyl i koldt vand, til de er fri af jord. Skær porrerne i skiver. Pil hvidløgsfeddene og knus dem. Skær en citron i fire både. 

Brun tern af kød i varm olie i en tykbundet gryde. Krydr med salt og peber. Tilsæt knust hvidløg, citronbåde, salvie/timian og vand. Bring retten i kog, og lad den småkoge ca. 10 min. Tilsæt alle grønsagerne og kog ca. 20 minutter ved svag varme til kødet er mørt – lidt længere tid hvis kødet er nakkekam. 

Rist smuttede mandler lysebrune på en tør pande ved svag varme. Hak mandlerne groft. Skyl persillen i koldt vand og hak den. Smag retten til med citronsaft, salt og peber. Drys med persille og mandler ved servering. Servér med ris eller andet tilbehør.  

Opskrift: Katrine Klinken
Foto: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.