Den orientalske dressing går rigtig godt til jordbær og agurk. Salsaen passer perfekt til fisk og vi har brugt hellefisk, men du kan i princippet bruge den fisk du har lyst til.


Tilberedning

30 min - 4 personer

Halver agurken, skab kernerne ud med en teske og skær agurken i små tern.

Skyl og nip jordbærrene og skær i små tern.

Rist sesamfrø til de er gyldne på en tør pande.

Vend agurk med jordbær, sesamfrø og hakket koriander / kruspersille. 

Rør ingredienserne til dressingen sammen og dryp over salsaen.

Læg fisken i et ovnfast fad med bagepapir. Krydr med salt og peber. Skær citronen i skiver og fordel på fisken. Hæld hvidvin ved og damp i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min.

Server med jordbærsalsa, kogte kartofler og dressing.

Tip
Hellefisk kan erstattes af fx grillstegt tun, stegt makrelfilet eller en rugmelspaneret stegt sild. 

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.