Jamie Olivers ret med beder og klemmentiner er super tilbehør

Tilberedning

30 minutter - 4 personer

Læg de små og pæne bedeblade til side, skær evt. større beder igennem i halve og kog bederne med låg på i kogende, saltet vand i 15-20 min., eller til de er møre. Pres imens saften af 1 klementin ned i en stor skål og pisk den sammen med 1 spsk ekstra-jomfruolivenolie og et godt stænk rødvinseddike. Pil de sidste 3 klementiner, skær dem i runde skiver og anret dem på tallerkenerne.

Hæld vandet fra bederne, skyl dem i koldt vand, til man ikke længere brænder sig på dem og smut skindet af. Skær dem i halve eller kvarte og vend dem i dressingen. Smag omhyggeligt til med havsalt og friskkværnet peber, pluk estragonbladene henover og vend det sammen med bedebladene. Fordel retten på tallerkenerne, smuldr gedeosten og valnødderne udover, slut af med et lille dryp ekstra-jomfruolivenolie.

 

Opskrift og foto er venligst udlånt fra Jamie Olivers bog ” 5 ingredienser - hurtig og nem mad”

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.