Denne dessert er en klassiker, og vi forstår godt hvorfor. Her er isen rørt med bær og lakridssirup inden den toppes med marengs. 

Tilberedning

60+ min - 4 personer

Lad vaniljeisen blive blød. Den skal ikke smelte. Skyl bærrene og rør dem i vaniljeisen sammen med lakridssirup. Fordel isen i 4 ildfaste skåle. Dæk skålene til med husholdningsfilm og stil i fryseren et par timer. Gerne til næste dag.

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret gradvist mens der piskes til en marengs.

Kom marengsmassen i en sprøjtepose med stjernetylle eller en frysepose, som du lige klipper hjørnet af. Dekorér isen fx ved at lave små dutter over det hele. Eller ved at smøre massen ud med dejskraber.

Brænd marengsen med en gasbrænder, eller bag desserterne i forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 3 min., så de får en flot gylden farve.

Opskrifter og styling Lone Kjær

Foto Anders Schønnemann 

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.