En klassiker vi elsker, fordi den smager af dansk sommer

Tilberedning

30 min - 4 personer

Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbærrene i mindre stykker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn ud i hyldeblomstsaften og vend med jordbær og hindbær. Lad bærrene marinere ca. 30 minutter.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kom æggeblommer, sukker, majsstivelse, mælk og vaniljekorn i en gryde. Varm cremen op ved svag varme, mens du pisker i den. Cremen må endelig ikke koge. Varm cremen indtil den tykner. Tag gryden af varmen. Drys cremen med sukker og afkøl.

Pisk fløden til skum.

Fordel lagvis i glas hyldeblomstmarinerede jordbær, knuste makroner, vaniljecreme og flødeskum.

Tip: Skal det være rigtig nemt? Prøv triflien med en hurtig kold vaniljecreme i stedet. Rør 2 dl creme fraiche med 2 spsk flormelis og korn af 1 stang vanilje. Fordel lagvis i glas med hyldeblomstmarinerede bær og knuste makroner.

Frugt og grønt pr. person: ca. 170 g

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

 

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.