Brandgod biksemad


Ingredenser



500 g rodfrugter, fx knoldselleri, pastinakker, persillerødder, jordskokker og gulerødder
2 æbler
200 g rest af steg – hvad man nu har
300 g kogte kartofler
1 rødløg
250 g champignon
1 lille håndfuld frisk timian
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Sojasauce
Worchestershire sovs
Peber
1 spsk. smør
4 æg
Bredbladet persille til pynt

Step 1


Skræl rodfrugter og skær i mundrette stykker. Kog rodfrugterne i ca. 10 min. til de er netop møre og afdryp.

Step 2


Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i både. Skær kød og kartofler i tern. Pil og hak rødløget. Rens champignon og skær i skiver. Hak timian.

Step 3


Varm olien på en pande og steg rødløg, champignon med presset hvidløg og timian ved god varme et par minutter.

Step 4


Tilsæt kartofler, rodfrugter, æbler og kød og steg ved god varme under omrøring til det er sprødt.
Øv dig i at smage til. Tilsæt lidt sojasauce, worchestershire sovs
og peber, indtil biksemaden har den smag, du godt kan lide.

Step 5


Smelt smørret på en pande og spejl æggene. Servér biksemaden med spejlæg og top med lidt skyllet persille.

Din biksemad er nu klar !