En indisk, krydret vegetarret, der smager skønt. Garam masala er et varmende blandingskrydderi, der giver duft og smag – det fås efterhånden i de fleste supermarkeder.

Tilberedning

45 min - 4 personer

Hak løget og hak hvidløgene groft. Svits løg og hvidløg i olien ved middellav temperatur under omrøring i ca. 5 minutter. Halver kartoflerne og bland dem med løgene.

Tilsæt garam marsala og karry, svits et øjeblik og tilsæt vand. Lad kartoflerne simre under låg i ca. 20 min til de er møre. Prik i dem med en spids kniv for at mærke.

Skyl spinaten grundigt og bland den med kartoflerne. Skru op for varmen og vend spinaten rundt i kartoflerne til den falder sammen. Smag til med salt.

Rør yoghurten med spidskommen og grofthakket mynte. Flæk agurkerne og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurkerne ½ cm tykke skiver og vend dem i yoghurten. Smag til med salt.

Servér curryen med naanbrød eller fladbrød og mangochutney.

Energi pr. person:
2500 kJ (600 kcal)
Protein: 13 %
Kulhydrat: 63 %
Fedt: 24 % (16 g)
Grønsager pr. person: 250 g

Opskrift og styling: Christine Bille Nielsen
Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.