Det tager ingen tid at servere hjemmebagte boller, når dejen hæver koldt natten over. Bollerne med æble er lidt søde i det og meget saftige. Drys med hasselnøddeflager, birkes og sesam, så bollerne ser forskellige ud.

Tilberedning

60+ min - Ca. 12 stk.

Dag 1
Hæld vand i en skål og opløs gæren heri.

Tilsæt honning, salt, revet æble og speltmel.

Rør hvedemel i dejen lidt af gangen.

Rør til dejen har konsistens som en tyk klistret grød.

Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet til næste dag.

Dag 2
Form dejen til boller ved hjælp af to skeer dyppet i koldt vand. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med hasselnøddeflager, birkes og sesamfrø.

Bag bollerne i forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20 minutter Afkøl bollerne på en bagerist.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.