Vi puster nyt liv i den klassiske lasagne med sæsones rodfrugter. Har du mod på en vegetar lasagne, så undlad oksekødet og suppler med yderligere 500 g rodfrugter.

Tilberedning

60+ min - 4 personer

Pil og hak løgene. Skræl gulerødder og rodfrugter og skær dem i skiver. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.

Varm olien i en gryde og svits løg, chili og presset hvidløg et kort øjeblik. Tilsæt kødet og brun det ved god varme. Kom gulerødder og rodfrugter i gryden og steg i yderligere et par minutter. Tilsæt tomatpure, hakkede tomater og oregano og lad saucen simre ved svag varme under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og smag kødsaucen til med salt og peber.

Varm 4 dl mælk i en gryde. Ryst resten af mælken med hvedemel til en jævning. Rør jævningen i mælken og kog i ca. 2 min. Tilsæt muskatnød og ost og smag saucen til med salt og peber.

Tænd ovnen på 200 grader varmeluft  - 225 almindelig ovn.

Læg lagvis lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce i et smurt ovnfast fad. Gentag og slut med et lag bechamelsauce. Drys lasagnen med ost og bag den i ovnen i ca. 30 minutter til den er gylden.

Frugt og grønt pr. person: ca. 250 g

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.