Rabarber forbindes typisk med det søde køkken, men de fungerer også fint som grøntsag i det salte køkken!


Tilberedning

45 min - 4 personer

Skær agurken i tykke bjælker i ca. 5 cm længde. Skær rabarberne i samme størrelse.

Skur gulerødderne med en grønsagsbørste eller skræl dem. Skær dem i grove stykker på skrå.

Skær det øverste grove af løgtoppene væk, og skær resten af toppen i stykker på skrå. Skær selve løgene i tykke skiver.

Brun kødet på alle sider i 1 spsk olie i en wok eller på en stor pande. Kom kødet over på en tallerken.

Steg gulerøddener et par minutter i 1 spsk olie i wok eller pande og rør hele tiden. Tilsæt de andre grønsager og bouillon og kog op.

Rør sojasauce, eddike, majsstivelse og ½ dl vand sammen i en skål og rør blandingen sammen med grønsagerne. Kog op under omrøring. Tilsæt hvidløg, ingefær og oksekødet og kog godt igennem. Smag saucen til med sukker og evt. mere eddike, så smagen bliver tydelig sursød.

Kog ægnudlerne som angivet på pakken og server med retten.

Energi pr. person:
2400 kJ (570 kcal)
Protein: 23 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 18 % (11 g)
Grønsager pr. person: 250 g

Opskrift og styling: Christine Bille Nielsen, Foto Henrik Freek

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Oksekød med sursød sauce, agurk og rabarber

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.