Når fisken er lagt tilrette på porrerne, er det blot at vente 10 minutter på den dejligt duftende ret.

Tilberedning

45 min - 4 personer

Snit løg og hvidløg fint og brun det i en gryde med olivenolie. Tilsæt perlerug og vend det godt sammen. Hæld ½ l vand på og lad det simre 15-20 minutter, indtil rugkernerne er møre. Hak persillen fint og vend det i gryden. Smag til med salt og peber og kom blandingen med perlerug op i et ildfast fad.

Tænd ovnen på 210 grader. Skær porrerne i mindre stykker a 4-5 cm og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Tag dem herefter op af vandet med en hulske og læg dem oven på rugkernerne.

Skær laksen i mindre stykker på ca. 3 x 3 cm. Hak nødderne fint og vend dem med laksen og salt og peber. Fordel fisken i det ildfaste fad og bag det i en forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 8-10 minutter.

Server i fadet med ekstra olivenolie og citron skåret i både til.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Helt enkelt - mad med 5 ingredienser" af Carsten Kyster

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.