Hjemmelavet fastfood og de fleste børns favorit. Vi er vilde med pitabrødene, som er en god måde, at få mange grøntsager i børnene

Tilberedning

30 min - 4 personer

Hæld yoghurten til afdrypning i en sigte med et klæde. Lad yoghurten afdryppe, mens det øvrige tilberedes. Riv agurken på et rivejern. Drys med salt og lad den stå på køkkenbordet, mens du tilbereder det øvrige.

Varm olien på en pande. Rist kødet ved godt varme i olie og kebabkrydderi i ca. 1 minut på hver side, til det er mørt. Krydr med salt og peber og tag kødet af varmen.

Snit salaten, skær agurk i skiver og tomater i både. Skær løgene i ringe.
 
Vrid agurkerne fri for salt og rør dem i det afdryppede yoghurt sammen med presset hvidløg. Smag tzazikien til med salt og peber.

Lun pitabrødene og fyld dem med salat, grøntsager, kød og tzaziki, eller server med fyldet i små skåle og lad alle mand selv fylde deres pitabrød.

Tip
Få ungerne til at hjælpe med at snitte og skære grøntsager. De syntes tit det er sjovt at hjælpe til, hvis bare de får lov. 
Kebabkrydderier kan købes i velassorterede supermarkeder og i indvandrebutikker. 

Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.