Porre er en uhyre anvendelig grøntsag – den yder sit ydmyge bidrag til et hav af supper og simreretter, men den kan også spille hovedrollen – som i denne indbydende grønne ret.

Tilberedning

30 min - 4 personer

Skær porrerne i 15 cm lange stykker og damp dem møre i lidt grøntbouillon. Tag porrerne op med en hulske og læg dem i et fad.

Pas på ikke at koge porrerne for længe – stik i dem med en urtekniv for at tjekke mørheden efter 3-5 minutter.

Rør tomaterne med de øvrige ingredienser, smag til med salt og peber og fordel blandingen over porrerne.

Server porrerne med perlespelt eller ris som grøn ret.

Energi pr. person
490Kcal
Fedt 22%
Protein 14%
Kulhydrat 64%.

Tip
Kan også serveres som forret eller som tilbehør til f.eks. fisk uden ris eller perlespelt

Opskrift og styling: Vibeke Lehn
Fotograf: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.