Risotto er hurtigere og nemmere at lave, end du måske tror. Og så laves alt i en pande, perfekt i en travl hverdag.

Tilberedning

30 min - 4 personer

Hak løg og pres hvidløgene. Varm olie på en sautepande og svits løg, hvidløg og bacon ved svag varme til det er næsten sprødt, men uden at løgene tager farve. Tilsæt ristene og rist til de er gyldne. Hæld hvidvin på og lad det fordampe. Spæd gradvist til med bouillon og lad risene simre ved svag varme i ca. 20 minutter til de er møre og bouillonen kogt ind. 

Skyl spinaten og slyng den godt tør. Skær tomaterne i både. Skær flager af parmesanosten til pynt. Resten af osten rives fint.
Vend forsigtigt spinat, tomater og reven parmesanost i risottoen og varm igennem til spinaten falder sammen. Smag risottoen til med salt og peber og server med masser af basilikum og parmesanflager.

Tip
Hvis du ikke har risottoris, arborio som de kaldes, i din køkkenskuffe, så kan risottoen tilberedes med grødris.

Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.