Hjemmelavet guacamole og tomatsalsa løfter den klassiske cheeseburger op i en helt ny liga – både hvad angår smag og sundhed.

Tilberedning

30 min - 4 personer

Avocadocreme
Skrab avocadokødet ud af skrællen med en ske og mos den med en gaffel i en skål. smag til med citronsaft, salt og peber.

Tomatsalsa
Skær tomaterne i små terninger. Hak løget. Flæk chilien, fjern kernerne og skær den i små stykker. Bland tomat, løg, chili og ketchup i en skål.

Bland salaten med fintsnittet spidskål.

Form 4 store flade bøffer af kødet. Steg dem på en grillpande og krydr med salt og peber. Læg et stykke ost på hver bøf mens den er varm så osten smelter lidt.

Flæk 4 burgerboller og smør dem indvendigt med avocadocreme. Læg bollerne sammen med tomatsalsa, salat, agurkeskiver og bøf. Server med det samme.

Energi pr. person:
2600 kJ (620 kcal)
Protein: 24 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 29 % (20 g)
Grønsager pr. person: 275 g 

Opskrift og styling: Christine Bille Nielsen, Foto Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.