Vi elsker burgere og de skal helst være hjemmelavede. Den skønne tomatsalsa i denne udgave, sætter prikken over i'et.

Tilberedning

45 min - 4 pers

Skal det gå stærkt så brug færdigkøbte burgerboller, eller få opskriften her, på nogle superlækre burgerboller med gulerod.

Halver tomaterne, fjern kernerne og hak tomaterne fint. Snit peberfrugten og hak løget fint. Flæk chilien. Skrab kernerne ud og hak chilien fint. Vend tomater med peberfrugt, chili, presset hvidløg og hakket basilikum. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Halver avokadoerne og skrab kødet ud i en skål. Pres citronsaft over og tilsæt presset hvidløg og cremefraiche. Mos med en gaffel eller blend til en guacamole. Smag til med salt og peber.

Steg bacon sprød på en tør pande. Skyl babyleaves og slyng den tør. Skær agurk i skiver. Skær løget i tynde skiver.

Form 4 bøffer af kødet. Krydr med salt og peber og grill kødet på en varm grillpande i ca. 5 min. på hver side til kødsaften er klar.

Lun burgerbollerne. Flæk dem og smør med avokadocreme. Læg bollerne sammen med salat, bøf, agurk, løg, tomasalsa og bacon.

Frugt og grønt pr. person: ca. 230 g

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Line Falck

 

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.